לכבוד חג השבועות: עוגת גבינה קלה מאוד להכנה – הילדים אוהבים אותה, והמבוגרים מחביאים אותה… מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: ג' סיון תשע"ג, 12/05/2013 |
|
|
זמן הכנה: 20 דקות | דרגת קושי: קל | חלבי |
|
מרכיבים:
■ תבנית אלומיניום בגודל 20X30
למלית הגבינה:
■ 2/3 כוס סוכר
■ 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
■ 4 חלבונים
■ 1/2 כוס חלב
■ 3 גביעי גבינה לבנה 750 גרם 5% או 9%
■ 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
לקרם השוקולד:
■
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
■ 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
לעוגה:
■ 1/2 כפית נס קפה
■ 1 כוס חלב
■ 1 חבילה 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
■ קצת קקאו לקישוט |
|
אופן ההכנה:
1. להכנת מלית הגבינה: שמים בקערה את הגבינה, השמנת, החלב והפודינג. טורפים היטב לקבלת קרם אחיד ללא גושים. מקציפים את החלבונים לקצף אחיד ויציב, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים למשך דקה. מקפלים את הקצף בתנועת עטיפה לקרם גבינה ומעבירים למקרר.
2. להכנת השוקולד: שמים את השוקולד והשמנת בסיר או במיקרוגל ומביאים לרתיחה, לאחר מכן מסירים מהאש ומערבבים לקבלת קרם אחיד.
3. להרכבת העוגה: ממיסים את הקפה נמס במעט מים רותחים ומוסיפים לחלב. טובלים קצרות מחצית מהביסקוויטים בחלב (אסור שיתפרקו…), ומניחים זה לצד זה בתבנית לקבלת שכבה אחידה. משטחים את תערובת הגבינה על הביסקוויטים ומחליקים את פני הגבינה. מסדרים שכבה שניה ואחידה של ביסקוויטים טבולים בחלב, יוצקים מעל את קרם השוקולד ושומרים במקרר לפחות 4 שעות. |
|
הצעת הגשה:
לפני ההגשה חותכים לקוביות או עיגולים בעזרת חותכן עוגיות, מפזרים מעט אבקת קקאו בעזרת מסננת… ומגישים. חג שמח ובתאבון!
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |