שאלה: האם כששורפים חציל על הגז חייב לשים על כלי או שמספיק לעטוף בנייר כסף? שמעתי שיש בזה בעיה לשים ישירות על החצובה (ואם כן אז למה? למדתי שיש לחצובה דין פרווה כי היא עוברת ליבון בכל פעם שמדליקים את האש, בשונה ממשטח הכיריים עצמם שיש לזה דין טרף).
|
תשובה: ראוי ונכון שלא לצלות חציל וכדומה, ישירות על החצובה, משום שלפעמים נשפכים שם שיירי חלב ובשר, ושמא אין כל החצובה עברה ליבון כראוי, וצריך לכתחילה להקפיד לצלות עם נייר כסף או בכלי, או ברשת ברזל (לצליית כבד). והמיקל לצלות על החצובה יש לו על מה לסמוך, בתנאי שההצובה נקייה, ולא השתמשו בה 24 שעות לפני כן, ויש להדליקה כמה דקות לפני הצלייה על הלהבה הכי גדולה (ויש המחמירים ומצריכים טבילה לחצובה ללא ברכה, אם משתמשים בה ישירות ובאופן קבוע). התשובה נמסרה ע"י הרה"ג ר' גד סולומון, מורה צדק בבית ההוראה 'צדק ומשפט' של חסידי ברסלב ביבנאל. |
» |
» |