עוגת ביסקוויטים מתכון: ש. יהושע | פורסם: כ"א טבת תשע"ז, 19/01/2017 |
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
זמן הכנה: 20 דקות | דרגת קושי: קלי קלות | פרווה |
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
חומרים:
2 חב' פתי בר
1 כוס מים פושרים
1 כף אבקת נס קפה
1 כוס שמן
1 כף תמצית וניל
1 כוס סוכר
100 גרם שקדים טחונים דק
לקרם:
150 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל קצפת צמחית (חצי מיכל)
אופן ההכנה:
מפוררים / טוחנים את הביסקוויטים דק וחלק קטן לגס מעט.
בקערה נפרדת מוסיפים את המים הפושרים והכף נס קפה מערבבים מוסיפים סוכר,
המרקם צריך להיות רך מאוד ולכן אם חסר נוזלים להוסיף מים.
יוצקים לתבנית בינונית ומהדקים
בסיר על אש נמוכה מחממים את השמנת והשוקולד למיזוג אחיד
כמתקרר מעט שופכים מעל לביסקוויטים
טיפ: יש להשתמש בביסקוויטים רק איכותיים כמו של עלית ואוסם.
טיפ: אפשר להשתמש בפתי בר בטעם שוקו וגם בקלאסי וניתן גם לערבב 150 גר
טיפ: אפשר להפוך את העוגה לחלבית ובמקום מים לעשות עם חלב ושמנת מתוקה
טיפ: אפשר לוותר לחלוטין על הסוכר במתכון יוצא טוב גם בלעדיו.
טיפ: לחוששים מהשמטת הסוכר- הוספנו למתכון 2 שקיות סוכר וניל ויצא ממש
טיפ: ניתן לקשט עם פלחים של שקדים קלויים ללא מלח. |
||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |
||||||||||||||||||||||||
|