היום יום הולדת והפעם לבעלי… תמיד שזה נוגע למבוגרים מתחילים להסתבך, זה חייב להיות טעים וגם מרשים וכאמא לשישה ילדים זה גם חייב להיות קל ומהיר אז יש לי מתכון מנצח, עוד תגידו עליו את ההלל… מתכון: 'ש.ס' | פורסם: יב' תמוז תשע"ו, 18/07/2016 |
|
|
זמן הכנה: 30 דקות | בישול: בינוני | דרגת קושי: קל | פרווה |
|
מרכיבים:
■ 5 ביצים
■ 3/4 כוס סוכר
■ חצי כוס מים (ניתן להמיר את המים בחלב או חלב סויה)
■ חצי כוס שמן
■ 1 אבקת אפיה
■ כוס קמח
■ 4 כפות קקאו
■ ריבת תותים
■ 100 גרם שוקלד
■ קצפת צמחית או חלבית |
|
אופן ההכנה:
1. מקציפים 5 ביצים מופרדות.
2. מוסיפים 3/4 כוס סוכר.
3. בקערה נפרדת מערבבת את החלמונים עם חצי כוס מים וחצי כוס שמן ניתן להמיר את המים בחלב או חלב סויה. 4. את התערובות נקפל לתוך הביצים המקוצפות. 5. מוסיפים 1 אבקת אפיה, כוס קמח, 4 כפות קקאו לקפל פנימה… 6. להכניס לתבנית קפיצית עגולה או חד פעמית. 7. לאפות בחום בנוני 25 דקות. 8. להכין 2 יח כאלה.
9. לאחר שהעוגה מתקררת מחלצים אותה מהתבנית מורחים על אחת ריבת תותים ושכבה של קצפת מוקצפת צמחית או חלבית..( יש להשאיר מהקצפת לקישוט בסוף).פורסים תותים ומניחים מעל מניחים את העוגה השניה על כול זה.
10. מכינים גנאש שוקלד (100 גרם עם 1 קצפת ממיסים בסיר).
11. שופכים על כול העוגה ונותנים לזה לגלוש לצדדים.
12. לוקחים קצת מהקצפת שהשארנו בצד לשקית זילוף או סתם שקית אוכל (שזה מה שעשיתי…) יוצרים במרכז העוגה שבלול גדול וקישוט בצדדים ומניחים במרכז תותים (אני השתמשתי בתותים קפואים אז לפני הכול הכנתי להם סירופ כדי להמתיק אותם מעט… פשוט שמים 3 כפות סוכר מעט מים ממיסים ואז מוסיפים את התותים ל 3,4 דקות).
אפשר במקום תותים לקשט עם שבבי שוקלד או כל מה שתרצו, יוצא טעים, מרשים והכי חשוב קל ומהיר להכנה בהצלחה.
|
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? אתם מוזמנים לכתוב: info@breslevcity.co.il |