לכבוד 'ראש השנה' קיבלנו מתכון מיוחד ומעניין של 'לחמניות כתר רימון' שיפארו את שולחן החג ויוסיפו לו מראה מושלם. בהצלחה מתכון: 'סודי' | פורסם: י"ט אלול תשע"ו, 22/09/2016 |
|||||||||
|
|||||||||
|
|||||||||
זמן הכנה: קחו את הזמן | בישול: עד שהן משחימות | דרגת קושי: בינוני | פרווה |
|||||||||
|
|||||||||
מרכיבים:
■ 1 ק"ג קמח
■ 2 כפות שמרים יבשים
■ 1/2 כוס סוכר
■ כף מלח
■ 3/4 כוס שמן
■ 3 כוסות מים חמימים (בערך 200 מ"ל) |
|||||||||
|
|||||||||
אופן ההכנה:
1. ללוש היטב את כל החומרים חוץ מהמלח. לאחר שנעשה בצק די אחיד להוסיף את כף המלח וללוש עוד כמה דקות עד שהבצק חלק ונעים למגע.
2. להתפיח כשעה במקום חם.
3. ליצור כדורים. לקחת כדור אחד ולרדד אותו בעובי של 1/3 ס"מ וממנו לקרוץ בעזרת חותכן כוכב כמספר הכוכבים שיש. כדי להכניס במרכז בכדור את הכתר השתמשתי במזרק של "אקמולי" . 4. הנחתי את מרכז הכוכב על השפיץ של המזרק והכנסתי אותו באמצע הכדור בתנועה סיבובית שגרמה לכוכב להתרומם מעט וכך השוליים התרוממו לצורת כתר. 5. אפשר למרוח כל רימון בביצה טרופה. כדאי לפזר פרג במרכז הכתר שיראה ממש אמיתי.
אפייה בחום בינוני או עד שישחימו קלות.
בתיאבון. |
|||||||||
|
|||||||||
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? אתם מוזמנים לכתוב: info@breslevcity.co.il |
|||||||||
|
|||||||||