אלפחורס עוגיות חמאה משגעות במילוי שובב של ריבת חלב וציפוי שבבי קוקוס מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: ד' אב תשע"ג, 11/07/2013 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||
זמן הכנה: שלושת רבעי שעה | דרגת קושי: כל אחד יכול | חלבי |
||||||||||||
|
||||||||||||
מרכיבים:
■ 200 גרם חמאה או מרגרינה (ניתן לשים חצי מזה וחצי מזה)
■ 1 כוס סוכר
■ 3 ביצים
■ 1 שקית סוכר וניל
■ 1 שקית אבקת אפייה
■ 500 גרם קורנפלור
■ 1 כוס קמח
■ ריבת חלב
■ 1/2 שקית קוקוס |
||||||||||||
|
||||||||||||
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מקציפים במיקסר סוכר וחמאה/מרגרינה, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד לאחידות התערובת.
3. מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים רק עד שנבלע ומתקבל בצק דביק.
4. אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מקומח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. יוצרים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ, בעזרת כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים במשך 7-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו) מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין.
6. כל זוג עוגיות ממלאים בנדיבות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה עד שבוע. |
||||||||||||
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לכם מתכון טוב? אתם מוזמנים לכתוב: info@breslevcity.co.il |
||||||||||||
|
||||||||||||